Tentavecka och första advent

Jag vet att jag inte är särskilt aktiv här nu men det är väldigt mycket annat just för tillfället. Imorgon har jag tenta i matematik kurs nr 4 och detta har varit en hemsk och intensiv kurs. Ska bli skönt att släppa pennan imorgon och ta helg! jag har nog aldrig pluggat så här mycket i någon kurs innan men nu så.. Det handlar om lärandeteorier,variationsteorin  och problemlösning. 
 
annars är det dags att börja julpynt här hemma eftersom det är första advent på söndag! Tyvärr ger inte vädret någon stämning.. Så får väl försöka så gott man kan inomhus. Jag ska sätta upp julstake och stjärnor imorgon innan tentan tänker jag :) har nämligen tenta 14-17. Det känns som lärarna har tänkt till för en gångs skull eftersom man alltid är pigg och gör sitt bästa just på fredagseftermiddagen!!! Eller vad tror ni? Jag tycker det är urdumt och misstänker att lärarna vill sätta dit oss och få hela högen studenter underkända.
jag ska i alla fall göra mitt bästa så får vi se hur det slutar :)
 
Idag är alltså sista dagen att plugga men just nu bara jag inte orkar. Jag har pluggat hela dagarna denna veckan och nu fick jag nog. Jag behöver slappna av och låta allt sjunka in. Därför var det lämpligt med ett blogginlägg :)
 
Igår komma på en asbra idé att återanvända vår tavellist som vi hade till nycklarna i förra lägenheten. Den har bara legat i garderoben sen vi flyttade men äntligen kom jag på vad vi kan ha den till! Jag sa idéen till Eric och vips så hade han satt upp den på väggen :D himla bra med en händig karl här hemma ;)
 
Här får ni se! Dock har jag bara testat lite nu och det är långt ifrån färdigt :)
 
 
Har en bra helg mina vänner :)
pusssss
 

En vinst och sjuk..

Hej på er :)
 
Nu har jag varit dålig på att uppdatera men har varit sjuk några dagar. I tisdags började jag känna mig förkyld och sedan dess har det blivit mer, i helgen har jag legat hemma och kurefat mig mesta dels av tiden. Men i fredags bowlare vi med Filip och Elin. I lördags åkte vi till Öxnehaga och spelade kort med Erics familj. Så det har varit en bra helg trots allt. Men hostan gör mig galen. Kan inte sova på nätterna så det var tur att jag inte skulle till skolan idag för jag har kunnat sova nu på morgonen istället :)
 
annars är  hur mycket som helst i skolan nu. Har nog aldrig känt mig såhär stressad över skolan innan under utbildningen men hoppas allt sk lösa sig. Imorgon ska vi till en skola igen och träffa elever :) 
 
Förra helgen spelade jag och Eric Bingolotto då det firades 25års jubileum. Och jag vann!!! Helt otroligt ;) vann en julkalender så nu hoppas jag på fler vinster i hela december!
 
 
 
I veckan kan ska vi inte göra något speciellt, det blir plugga, tvätta och försöka bli frisk som gäller :) hoppas jag blir frisk så jag kan gå på stepen på torsdag, fick hoppa över den förra veckan. 
 
Ha det bäst! 
Pusssss

Ändrade planer och däckbyte

Igår blev dagen inte som vi varken tänkt eller jag skrev. Vi fick istället vara på djursjukhuset här i Jönköing ett antal timmar.. Det var lilla Bruce som blev dålig igen. Jag blir tokig :( i tisdags var han hela dagen hos veterinären i Skövde och de gjorde massa kontroller, eftersom han har en tendens att slicka bort håret på magen. För ca 3-4 veckor sedan hade han slickat så pass att det var röda utslag där det sakndes päls. Det togs flera olika prover och gjordes röntgen. Men efter att han kommit hem därifrån har det bara spårat ur med kliande eller attacker då han tydligen kliar/klöser okontrollerat runt munnen. Vilket gar resulterat i bortsliten päls och sår på hakan. Igårnatt höll han på och mamma fick hålla i hans tassar för att han inte skulle förstöra sig själv. Tillslut ringde de veterinären, som tyckte att det var bättre att åka till akuten i Jönköping eftersom de i Skövde redan kollat vad de kan..
Mamma och pappa hämtade upp mig på vägen till veterinären och vi hade en hel del väntan mellan alla småbesök i undersökningsrummen. När Eric slutat jobbet kom han också dit och stöttade. Hemskt att se ledsna människor där som tvingades avliva sina vänner :( men tillslut såg veterinären att Brucan var helt röd och svullen vid tandköttet, vilket känns som en logisk förklaring till problemet. Han får nu medicin och ska tillbaka för en heldag i Jönköping på tisdag igen, med besök hos tandläkaren. Hoppas hon kan hjälpa honom!! Det är jobbigt att se honom så här :'(  min lilla älskling!
 
Man ser hans nål på ena tassen, där de tog blodprov..
 
 
Det blev därför ingen träning för oss och Eric avbokade sitt besök hos synsam. Det blev en lugn kväll i soffan efter en dag med spänningar.
 
Idag ska vi till Erics föräldrar och hjälpa till att byta däck på deras bil. Hoppas det ska gå bra :)
pusssss
 
 

RSS 2.0